Bruikbare tips bij het overstappen van internetprovider

Zo nu en dan krijgen de meesten van ons een telefoontje van iemand van een telecom bedrijf die je de vraag stelt of je niet wilt overstappen van internetprovider “omdat je dan jaarlijks een groot bedrag kan besparen”. Iedereen is al snel geneigd om meteen de telefoon op de haak te gooien, maar toch is dat niet helemaal terecht. Vaak kun je namelijk wel degelijk geld besparen wanneer je overstapt van internetprovider.

De afgelopen jaren zijn de abonnementsprijzen lager geworden en bovendien kun je bij overstappen gebruik maken van kortingen. Zo bieden veel providers het eerste jaar een korting, welke gemakkelijk kan oplopen tot € 150.

Maar stel je je nu bereid bent om over te stappen, waar moet je dan eigenlijk op letten?

1.     Termijn van abonnement

De meeste abonnementen sluit je af voor 1 of 2 jaar. Als je het einde van de periode nadert, moet je je gaan oriënteren. Na deze periode ga je namelijk bijna altijd een stuk meer betalen, omdat je dan geen gebruik meer kan maken van die korting. Dat is dus een mooi moment om over te stappen en bij een andere provider weer gebruik te maken van die korting.

2.     Geen slechtere specificaties

Een goedkoper abonnement is leuk, maar het is ook fijn als je er bijvoorbeeld wat internetsnelheid betreft niet op achteruit gaat. Zoek dit dus goed uit. Bekijk goed welke providers hun diensten in jouw woonplaats aanbieden en wat de download- en uploadsnelheid is. Een goede manier om verschillende internetabonnementen van verschillende providers te vergelijken, is met een vergelijkingswebsite. Verandervanprovider.nl is bijvoorbeeld zo’n website. Ook de consumentenbond heeft een overstaphulp.

3.     Regel zelf niets

Je denkt misschien dat overstappen best wel veel geregel is, maar dat is niet het geval. De ‘overnemende’ partij, dus de provider waar je naar overstapt, regelt doorgaans alles voor je. Zij zorgen er dus voor dat je huidige abonnement wordt opgezegd en dat je bij hun wordt aangesloten. Je kunt dan zelf aangeven per wanneer dat precies moet gebeuren.

De conclusie is dat er dus geld voor het oprapen ligt, waar je zelf niets voor hoeft te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: , ,