De vaste computer verliest terrein

Nederlanders gaan steeds meer gebruik maken van laptops, tablets en smartphones. De desktopcomputer is dan ook een uitstervend ras binnen de Nederlandse huishoudens. Vaak voldoen een laptop en een tablet in de behoefte van een gemiddeld gezin. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

Tablets

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een tablet. Dit gaat om 45%. Bijna 80% heeft een laptop en “slechts” 70% bezit een desktop. Ook heeft 70% van de huishoudens een smartphone met toegang tot internet. Dit was een vijf jaar geleden slechts 28%. Tablets zijn vooral populair bij huishoudens met kinderen en de jongere stellen zonder kinderen. Van de eenpersoonshuishoudens heeft ongeveer 23% een tablet in huis.

Zakelijke trend

Deze cijfers zijn niet alleen terug te voeren op de Nederlandse consument. De desktopcomputer is in de meeste kantoren nog wel aanwezig. Toch zien we ook in het bedrijfsleven een stijging van het gebruik van smartphones, laptops en tablets. Vooral omdat er steeds makkelijker mobiel gewerkt kan worden doordat applicaties via internet draaien. Software ontwikkelaar Global Orange is een van de bedrijven die zich richt op het aanbieden van  deze maatwerk software. Dit zijn tegenwoordig veelal applicaties die online draaien, zodat er zeer mobiel en transparant gewerkt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *