Dieven aan het werk met een graafmachine(incl. luchtfilter) van 28 ton

Dinsdag nacht werd er in de Reymeerstraat in Lede een graafmachine gestolen die 28 ton weegt. Autoriteiten melden; “De kans dat we de graafmachines terugzien is vrij klein”, vermoedt Paul de Winne(eigenaar) uit Hofstade die daar opdrachten uitvoert.

Paul legt deze week nog de puntjes op de i aan de nieuwe fietspaden, in opdracht van het Leedse gemeentebestuur, in de Reymeerstraat. Toen de arbeiders in de ochtend op hun werkplaats aankwamen en van start wilde gaan met de dag, merkten dat zij dat de gigantische gele graafmachine verdwenen was, inclusief enkele zware scheppers en luchtfilter die als randapparatuur dienen voor de machine. De diefstal heeft vermoedelijk in de vroege ochtend(even voor vijf) plaatsgevonden, aldus De Winne. Op de maandagochtend stond de gele gigant nog op haar plaats. Gezien het gewicht van zo’n machine moet ze zo goed als zeker op een bepaalde dieplader gereden zijn. Dit soort machines zijn over het algemeen moeilijk te beveiligen omdat men met de sleutel van een machine van hetzelfde type en merk meestal ook andere machines gestart kunnen worden. De aannemer stelt; ‘Een graafmachine stelen is nog altijd makkelijker dan het overvallen van een bank’.

De Winne vermoedt dat de machine al in het buitenland zit. ‘Een andere plausibiliteit is dat ze in een andere hangar werd ondergebracht tot de zoektochten van de autoriteiten zijn stilgevallen. De kans is aanzienlijk klein dat er in de omgeving bericht zal komen over de signalering van de gestolen machine. De machine inclusief luchtfilter heeft een dagwaarde van 82.000 euro, en is hiermee dus een zware aderlating voor het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *