SMS Versturen

In de hedendaagse maatschappij is denk ik iedereen wel bekend met de term SMS, de dienst waarmee je met behulp van je mobiele telefoon korte berichtjes kunt ontvangen en versturen. SMS staat voor short message service.tekstbericht versturen

In een SMS kun je oorspronkelijk maximaal 140 bytes versturen. Tegenwoordig kun je eigenlijk met elke telefoon SMS berichten van meerdere bytes versturen. Eigenlijk worden bij deze langere berichten gewoon meerdere berichten aan elkaar gekoppeld waarbij je uiteindelijk ook betaald per 140 bytes.

Met SMS kan ook data zoals bijvoorbeeld fotos of beltonen/ ringtones worden verstuurd. Vaak zijn hier speciale kosten aan verbonden.
Er zijn ook bedrijven waarbij je een sms via internet versturen kan. Dit wordt vaak voor zakelijke doeleinden gebruikt. Door middel van sms via internet kan een grote groep klanten/ mensen in een keer worden bereikt. Op deze manier is het mogelijk om mensen zeer direct te benaderen omdat bijna iedereen zijn telefoon altijd op zak heeft. Daarnaast kan een SMS snel gelezen worden, waardoor het voor mensen laagdrempelig is om de verstuurde boodschap te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *