Telecom

Telecom is eigenlijk een afkorting van telecommunicatie, wat staat voor het overbrengen van informatie van de ene plek naar een andere zonder dat iemand zich daar fysiek naar toe hoeft te verplaatsen.
Vroeger gebruikte men bijvoorbeeld telegrafie als vorm van telecommunicatie. Daarvoor werden ook al methodes gebruikt zoals vuur en rook signalen etc. Tegenwoordig worden verschillende vormen van telecommunicatie gebruikt zoals telefoon, radio, televisie, internet en mobiele telefoons.
Om de informatie op een betrouwbare manier te kunnen overdragen maakt men gebruik van een coaxkabel, glasvezel of de lucht. Men kan deze kanalen koppelen met randapparatuur, multiplexers en schakelapparatuur, waardoor telecommunicatienetwerken ontstaan. Op deze telecommunicatienetwerken kunnen grote aantallen gebruikers aangesloten worden.
Wanneer u zelf weinig ervaring heeft met het installeren van een netwerk kunt u daarvoor een elektricien inhuren. In elke stad vindt u meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in elektrotechniek die voor u complete netwerken aan kunnen leggen en ook het beheer voor bijvoorbeeld uw bedrijf bij kunnen houden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een elektricien Den Haag, dan kunt u eens een kijkje nemen op de site van Van Ginderen BV, het bedrijf staat al meer dan 40 jaar bekend in Den Haag en omgeving om hun betrouwbare diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *