Telefoonangst

Telefoneren, voor veel mensen is het zaak van de dag. Of het nou is naar de lieftallige tandartsassistente, de bank of gewoon een kennis die je vanavond wilt opzoeken. Er zijn dus wel degelijk verschillende vormen van telefoonangst, wat op zichzelf gewoon een vorm is van sociale angst. Je kan het lastig vinden als je al gebeld wordt, of lastig vinden om zelf de telefoon te pakken zeker als je je gesprekspartner niet kent.

Sociale Angst

Sociale angsten zijn voor veel mensen een raar verschijnsel. Het is in het kort de angst om voor schut te staan. Wanneer je last hebt van deze angst voel je je snel bekeken en heb je het idee dat je wordt uitgelachen. Daarnaast ben je bang voor commentaar, kritiek of afwijzingen. Ook bij telefoongesprekken kunnen deze angsten voorkomen, waardoor je ze liever uit de weg gaat.

Overwinnen

Er zijn echter verschillende mogelijkheden die je helpen om deze angst te overwinnen. Er zijn zelfs cursussen die je hierbij helpen. Toch kan het al een stuk eenvoudiger worden door jezelf dingen af te vragen en duidelijk te maken.  Weet je precies waar je bang voor bent? Dit is een belangrijk gegeven als je hier iets aan wilt veranderen. Vind je het lastig om iemand te overtuigen, of te boeien?

Daarnaast kan je voor jezelf in het kort de gesprekspunten op schrijven. Zo voorkom je ook dat het gesprek stil valt, waardoor een ongemakkelijke situatie ontstaat. Luister ook naar anderen, die gesprekken voeren. Kijk goed hoe hun dit doen, deze technieken kan je vervolgens zelf ook gaan toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *