Hoe scoor je goedkoop een iPhone?

Als je op zoek bent naar een recente iPhone, maar je wilt geen tweedehands toestel en je hebt ook niet genoeg geld om een nieuwe te kunnen kopen, dan kun je een refurbished iPhone kopen. Die zijn namelijk veel goedkoper dan nieuwe iPhones en in technisch bijna dezelfde staat.

 

Wat is een refurbished iPhone?

De vertaling van het woord refurbished komt neer op ‘gerenoveerd’, ‘gereviseerd’ of ‘opgepoetst’. Een refurbished iPhone is dan ook een iPhone die grondig is aangepakt en opgepoetst. Omdat het woord “refurbished” door iedere partij gebruikt kan worden, kan de invulling ervan enigszins variëren. Maar je kunt er in ieder geval van uitgaan dat het gaat om een iPhone die al eerder (zakelijk) gebruikt is en na inlevering een grondige technische controle heeft gehad, een grote schoonmaakbeurt heeft gekregen en waar indien nodig nog nieuwe onderdelen in zijn gezet.

Het grootste verschil met een tweedehands toestel is dat aan een tweedehands iPhone niets wezenlijks is veranderd en vaak door particulieren wordt verkocht. Refurbished iPhones worden altijd nagekeken en indien nodig voorzien van bijvoorbeeld een nieuwe batterij en nieuwe behuizing.

 

Zit er garantie op een refurbished iPhone?

Afhankelijk waar je een refurbished iPhone koopt, krijg je één of twee jaar garantie op je toestel. Men kan die garantie geve, omdat de belangrijkste onderdelen van het toestel gecontroleerd en eventueel ook vervangen zijn.

Dit is ook weer een groot verschil met tweedehands toestellen: tenzij je een tweedehandstoestel binnen de originele garantietermijn koopt, zit daar ook geen garantie meer op. Biedt iemand je een refurbished toestel zonder garantie aan, dan mag je je twijfels hebben of het niet toevallig een “gewoon” tweedehandsje is.

 

En hoe zit het met de prijs van een refurbished toestel?

De prijs van een refurbished iPhone ligt aanzienlijk lager dan die van een compleet nieuw toestel. Zeker bij eerdere iPhones zoals die uit de 5-serie, kan dat verschil oplopen tot meer dan 50% van de originele aanschafprijs.

Wil je bijvoorbeeld de laatste Iphone hebben, dan is het kopen van een refurbished iPhone 6 een uitstekende optie. Je weet dan zeker dat je een toestel hebt wat nog zeker jarenlang mee gaat.

De prijs hangt ook af van wat er precies aan het toestel gedaan is. Sommige aanbieders vervangen de behuizing, waardoor de prijs weer wat hoger wordt. Heb je geen probleem met wat uiterlijke beschadigingen, dan kun je dus nog goedkoper je refurbished iPhone scoren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: ,