Ouderen steeds actiever op internet

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat ouderen volop meedoen op internet. Zo is in de afgelopen 7 jaar het aantal 55-plussers dat actief is op internet verdubbeld. Vooral in de social media stijgt de deelname snel. Bijna de helft van de 55- tot 65-jarigen is actief op Facebook, Twitter of Hyves. In 2012 was dit nog maar 22 procent.

Ook de online aankopen ziet een stijging. Volgens een Brits onderzoek, dat door Marketingfacts is geciteerd, bestelt 39 procent van de 50 plussers regelmatig iets in een webwinkel. Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen boven de 55 jaar de webwinkel gezellig moet vinden. Uitstraling is voor hen dus belangrijk.

The Telegraph citeert uit een Engels onderzoek dat 52 procent van de ouderen geen leven meer kunnen voorstellen zonder internet. Ook als zij buitenhuis zijn willen zij verbonden blijven. Als ouderen op vakantie gaan, selecteert 58 procent een vakantieadres met gratis WiFi. Dit wordt duidelijk uit cijfers van computervereniging Senior Web.

E-mailen wordt veruit het meeste door ouderen gedaan. Bijna 75% van de 55-plussers en 45% van de 65-plussers e-mailt, meldt Nom Print en Doelgroepmonitor. Online bankieren staat na e-mailen aan de top, dat doen bijna 60% van de 55-plussers en 40% van de gepensioneerden. De derde activiteit in de top 3 is nieuws volgen via online nieuwsbrieven. Dat doet 40% van de 55-plussers en 30% van de 65-plussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *