Telemarketing

Telemarketing is een vorm van verkopen door middel van een telefonisch gesprek. Telemarketing wordt ook wel telefoonmarketing, telefonische verkoop of telefonische acquisitie genoemd, waarbij diensten, denkbeelden of goederen door middel van direct contact over de telefoon worden aangeboden.

De mensen die werken in de telemarketingbranche worden telemarketeers of telefonische verkopers genoemd. Het kan zijn dat een bedrijf een eigen telemarketing afdeling heeft, maar er wordt ook vaak gekozen om de telefonische acquisitie uit te besteden aan een ander bedrijf.

Bij sommige bedrijven komt de eigen salesforce niet toe aan goede doelgerichte acquisitie of hebben moeite met het structuur krijgen in het verkoop traject.  Door middel van het uitbesteden van telefonische acquisitie kunt u ervoor zorgen dat u nieuwe klanten en nieuwe relaties krijgt aangeleverd die in uw doelgroep vallen.

Daarnaast kunt u een extern bedrijf ook inzetten om telefonisch contact op te nemen met oude relaties, suspects en prospects, om deze oude klanten of suspects weer om te zetten in leads of klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *